Jégkorong: távozik a feljutást elérő szövetségi kapitány

Jégkorong: távozik a feljutást elérő szövetségi kapitány

A csapat a szurkolókkal az elitbe feljutott magyar jégkorong-válogatott köszöntésén a Budapest Parkban 2022. május 9-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem hosszabbítja meg szerződését Sean Simpson, a világelitbe feljutott magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

A szövetség hétfőn jelentette be, hogy a szakvezető a ljubljanai világbajnokság után közölte végső döntését, amely független a vb-szerepléstől. Simpson vezetésével a nemzeti csapat a hónap elején a ljubljanai divízió I/A világbajnokságon a második helyen végzett, és így 2008 és 2015 után, történelme során harmadszor feljutott a világ legjobbjai közé.

„A döntés abszolút személyes, a családommal egyeztetve született meg, nem sportszakmai okokból, így teljesen független az A csoportba jutásunktól, attól függetlenül is így határoztam volna” – írta nyílt levelében Sean Simpson. „Élveztem a Magyarországon töltött időszakot, mindenki, aki körülöttem dolgozott, fantasztikusan állt hozzám. 62 éves vagyok, meglehetősen hosszú edző karrier áll mögöttem, sok időt töltöttem el Európában, itt az idő valami mást csinálni, és megtalálni életem következő állomását.”

„Minden területen folytatni kell az erőfeszítéseket, fejlődni kell, de most úgy látom, a magyar hoki jó pályán és jó úton halad. Rengeteg pozitívum ért minket, elég csak az A-csoportba jutásunkra, az U18-as válogatott feljutására vagy épp a Fehérvár menetelésére gondolni, akik főként magyar játékosokkal játszottak döntőt az osztrák bajnokságban. Mindezek a dolgok ebből a szezonból igazán jó jelek a jövőre nézve” – írta.

Hozzátette: „Fantasztikus lenne, ha Magyarország és Szlovénia elnyerné az A-csoportos világbajnokság megrendezését, ez hatalmas lehetőséget jelentene a magyar és a szlovén hokinak is, a torna a világszínpadra tenné a két országot. Hét A-csoportos világbajnokságon dolgozhattam, azt kell mondanom, első osztályú sporteseményről van szó, a városok tele vannak a világ minden tájáról érkező szurkolókkal, az atmoszféra csodás, ráadásul a világ legjobb játékosai közül jó páran ott vannak a mezőnyben, ezt nagyszerű megélni. A világbajnokság megrendezése nagyszerű terep lenne a magyar jégkorong számára. Remélem, a nemzetközi szövetség Magyarország és Szlovénia mellett dönt.”