Kifütyülték Szijjártó Pétert az MVM Dome-ban

Kifütyülték Szijjártó Pétert az MVM Dome-ban

Konfettieső a BL-győztes Vipers Kristiansand játékosaira – öt perccel korábban Szijjártó Péter ugyanott még füttyöt kapott (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem csak a térdeplő angol válogatottat fütyülte ki a magyar gyerekszurkolók egy része szombaton a Puskás Arénában – vasárnap, a női kézilabda Bajnokok Ligája döntője után a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter is füttyszót kapott Budapesten, az MVM Dome-ban.

A Győri Audi Eto KC–Vipers Kristiansand döntő után ugyanis egyéni díjakat is kiosztott a nemzetközi kézilabdaszövetség, és a Final4 turné MVP-je, vagyis legértékesebb játékosa a két mérkőzésen összesen 19 gólt szerző Markéta Jerábková lett. Mielőtt a Vipers Kristiansand cseh játékosa megkapta volna az elismerést, a színpadra szólították Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy ő adja át a díjat. Szijjártó elég komoly füttyöt kapott a 15 400 néző egy jó részétől – a szpíker fel is gyorsította a ceremóniát, azonnal szólítva a játékost, hogy aztán a füttyszót felváltsa a sportoló teljesítményéért járó jogos taps. A külügyminiszter hamar el is tűnt a pályáról – ahogy lejárt a szerepe, kislisszolt a kamerák látószögéből. 

Fontos megjegyezni: a kézilabdacsarnokban nem csak magyarok voltak, hanem egy-egy sarokban a francia Metz, a dán Ejsberg és a végső győztes norvég Vipers szurkolói is.