Marco Rossi kifakadt: Én szégyellem magam

Marco Rossi kifakadt: Én szégyellem magam

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó világbajnoki selejtezők 6. fordulójában játszott Magyarország - Andorra mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 8-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az első fél órát követően azt gondolhattuk, eldől a mérkőzés, de ezt követően úgy kezdtünk játszani, mint az angolok ellen, amikor elfelejtettük az első gól után, mit kellene csinálnunk. Nem lehet négyszer-ötször úgy érkezni a 16-oson belülre, hogy abból nem lesz semmi. Túl sokszor hibáztunk az ellenfél 16-osán belül, lesz mit megbeszélnünk” – mondta a magyar labdarúgó-válogatott Andorra elleni 2–1-es győzelmét értékelve Marco Rossi szövetségi kapitány.

Kissé ingerülten úgy nyilatkozott, a következő kerethirdetéskor ne lepődjenek meg, ha azok a játékosok nem kapnak meghívást, akik nem teljesítik az általa elvártakat. „A következő mérkőzés után nem akarom azt hallani, hogy miért hívtam be őt és őt, őt pedig miért nem. Azért, mert nem teljesíti, amit elvárok. Három nap telt el az Albánia elleni meccs után. Nem érdekel, hogy a klubok mit várnak el a játékosoktól. Persze, tudom, hogy oda is tartoznak, és ezt tiszteletben kell tartani, de a válogatott edzőtáborában nem az egész napjukat kell ennek szentelni. Itt azzal kell foglalkozni, amit én mondok. Vagy megteszik, amit kérek, vagy nem hívom be őket, vagy én távozom” – mondta az Index tudósítása szerint.

„Ha mi nem nyújtjuk akkor a maximumot, akkor bizony Andorra ellen össze kell tennünk a kezünket a végén, hogy nyertünk. Hat nap alatt fordult a világ, mi voltunk a nagy hősök, bár én mondtam, hogy két lábbal álljunk a földön, most pedig mi vagyunk, akiket ki kell dobni a kukába. Hallom, hogy mondjon le, olyan játékosokat hívjunk be, akik korábban már voltak? Három évvel ezelőtt a Nemzetek Ligája harmadik csoportjában szerepeltünk, most sztárcsapatokkal fogunk találkozni, ott voltunk az Eb-n, most pedig én szégyellem magam az ötvenezer ember előtt, de öngyilkos nem lehetek, mert családos ember vagyok” – fakadt ki Marco Rossi.

„Imádkoznunk kellett Andorra ellen, hogy ne kapjunk gólt. Ez a véleményem szerint teljes mértékben elfogadhatatlan” – mondta.