Megerősített rendőri készültség várja a magyar szurkolókat a Wembleynél

Megerősített rendőri készültség várja a magyar szurkolókat a Wembleynél

Fiola Attila, az angol Raheem Sterling és Szoboszlai Dominik (b-j) a labdarúgó világbajnoki selejtezők 4. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Fotó: Illyés Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hetvenezer nézőt várnak a szervezők kedden este a Wembley Stadionba, az angol és a magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőjére.

A találkozóra információk szerint eddig 800 jegyet adtak el a vendégszektorba, ugyanakkor a brit szurkolók között is sok magyar lesz, a Londonban élők közül ugyanis többen korábban ide vették meg belépőiket, mert nem lehetett tudni, hogy a koronavírus-járvány miatt milyen korlátozások lesznek érvényben.

A Guardian azzal magyarázza a vendégszektorba eladott kevés jegyet, hogy a beutazáshoz továbbra is oltási igazolást kell bemutatni, aminél a Magyarországon használt Szputynikot és a Shinopharmot nem fogadják el.

A szeptemberi magyar-angol meccsen történt rasszista incidensek miatt is a szokásosnál szigorúbb intézkedésekkel készül az angol labdarúgó-szövetség. A londoni rendőrség pedig annak ellenére megerősíti a jelenlétét kedd este a Wembley stadion környékén, hogy csak kevés magyar szurkoló érkezése várható.