NB1-es kosarasoknál is találtak fertőzötteket, emiatt mérkőzést is kell halasztani

NB1-es kosarasoknál is találtak fertőzötteket, emiatt mérkőzést is kell halasztani

Mintavételhez használt kémcsövek a koronavírus-szűrések elvégzésre kijelölt rendelőben a Mohácsi Kórházban 2020. május 12-én (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Zalakerámia ZTE KK hat kosarasa is pozitív koronavírustesztet produkált, ezért elmarad a keddre kiírt, Alba Fehérvár elleni mérkőzés a férfi NB I-ben.

A ZTE honlapjának tájékoztatása szerint a klubnál szombaton a szövetség előírása szerint elvégezték a PCR-tesztet a játékosokon és a stábtagokon. Vasárnap megkapták az eredményt, amely hat játékosnál pozitív eredményt hozott. Az egyesület a hatósági protokoll szerint járt el a pozitív teszttel rendelkező játékosokkal és a velük közvetlen kontaktusba került személyekkel.

Mivel a zalaiaknak nem maradt elegendő játékosunk az Alba Fehérvár elleni összecsapás lejátszásához, így azt nem rendezik meg. A szövetség szabályzata alapján egy mérkőzés akkor halasztható el, ha az előzetesen megadott 12 játékos közül nem marad legalább nyolc fő, aki a találkozón szerepeltethető.

A zalaegerszegi esetek a Falco KC Szomathely csapatát is érintik, mivel a két gárda csütörtökön edzőmeccset játszott egymással. A szombathelyi klub honlapján hétfőn délelőtt azt közölte, hogy a gárda tagjai egészségesek és tünetmentesek, ám mivel első számú kontaktnak számítanak, az együttes minden tagja tíz napra házi karanténba vonult, „amely már – a járványügyi előírásoknak megfelelően – csütörtökön, a mérkőzés után elkezdődött”. A karantén azt is jelenti, hogy a Falco szerdai, Paks elleni mérkőzését elhalasztják.

Közben egyébként az MTI tájékoztatása szerint a járvány a székesfehérvári csapatnál is komoly gondokat okoz. Az együttesnél jelenleg öt játékos van pozitív eset miatt hatósági karanténban, és Forray Gábor vezetőedző csak hét kosarassal tud edzeni. A tréner az M4 Sport műsorában nem tudta megmondani, hogy mikor játszhatnak újra meccseket, így azt sem, hogy a szombatra kiírt, Kecskemét elleni bajnokit meg lehet-e majd tartani. A szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy legalább egy kosarasnak vissza kell térnie ehhez, ám a negatív teszteredmény mellett még további vizsgálatokra, orvosi engedélyre lesz szükség.