Nehéz mérkőzés vár a magyar válogatottra ma este a hollandok ellen

Nehéz mérkőzés vár a magyar válogatottra ma este a hollandok ellen

A magyar válogatott edzése Telkiben. (Fotó: Mlsz.hu/Micheller Szilvia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem a legszebb emlékű nap október 11-e a magyar labdarúgás számára. 2013-ban erre a napra esett az elhíresült 8-1-es amszterdami vereség Hollandia ellen, amely után Egervári Sándor szövetségi kapitány is lemondásra kényszerült. A nagyarányú vereség sajnos nem volt egyedülálló ebben a párosításban. A holland csapat mumusnak számít a magyar válogatott számára az elmúlt tizenöt évben, az ez idő alatt játszott öt összecsapásunk mindegyike sokgólos mérkőzést hozott, szerencsétlenségünkre elsősorban a holland góloknak köszönhetően.

Némileg szebb emlék ugyanerről a napról a 2014-ben játszott bukaresti 1-1 Románia ellen, amely Dárdai Pál első mérkőzése volt frissen beugró szövetségi kapitányként (Pintér Attilát első tétmérkőzése után menesztette a szövetség), ahol az előzményekhez és körülményekhez képest helytállt a válogatott a parázs hangulatú mérkőzésen. Dzsudzsák Balázs távoli szabadrúgásgóljára azóta is szívesen emlékszik vissza a magyar szurkoló.

A két csapat idei eredményei sem adnak sok okot bizakodásra. A magyar válogatott a nyári labdarúgó-Európa-bajnokság nyitó meccsén elszenvedett Svájc elleni vereségével megpecsételte a tornán való szereplését, hiába javított Csoboth Kevin 100. perces győztes góljával Skócia ellen a csoportkör záró fordulóján. Az azóta lejátszott két Nemzetek Ligája mérkőzésen sem találta régi formáját Marco Rossi csapata: a németektől elszenvedett, mélypontot jelentő 5-0-ás vereség után csak egy halvány 0-0-ra futotta a bosnyákok ellen a Puskás Arénában. Ezzel szemben a holland válogatott jól szerepelt a kontinenstornán, egy 90. percben kapott angol gól jelentette számukra a végállomást az elődöntőben. A Nemzetek Ligája csoportban az első meccsükön 5-2-re múlták felül Bosznia-Hercegovinát, majd Németország ellen 2-2-es döntetlent játszott. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Rossi is kiemelte, a holland válogatott jelenleg nagyobb játékerőt képvisel a német válogatottnál is.

A magyar válogatott keretéből sérülés miatt kimaradt az angol élvonalban szereplő Bournemouth játékosa, Kerkez Milos, valamint Horváth Krisztofer és Nego Loic sem lesz bevethető. A helyükre Schön Szabolcsot, Dárdai Palkót valamint Gera Dánielt jelölte a szövetségi kapitány a keretbe. A 20:45-kor kezdődő mérkőzésre minden jegy elkelt a Puskás Arénába.