Olaszországban betiltják a zöld focimezeket

Olaszországban betiltják a zöld focimezeket

Balogh Norbert, még a Palermo csatáraként (rózsaszínben) és Luca Mazzitelli, a Sassuolo játékosa az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság 2016. augusztus 21-i mérkőzésén a palermói Renzo Barbera Stadionban (Fotó: MTI/EPA/Corrado Lannino)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglepő rendelkezést hozott az olasz elsőosztályú labdarúgó liga, a Seria A: a 2022-23-as szezontól a mezőnyjátékosoknak tilos lesz a zöld mez használata – idézte az ESPN cikkét a Telex.

A furcsának tűnő rendelkezés oka, hogy a tévéközvetítésben beleolvad a fű zöldjébe a zöld mez, amire a tévétársaságok hívták fel a figyelmet. Jelenleg a Sassuolo egyik hivatalos színe a zöld, ahogy a 19 év után a Seria A-ba feljutó Veneziának zöld-narancssárga-fekete csíkos a mezük, de a 2020-21-es szezonban a Lazio idegenbeli meze is zöld volt.

A szabályozás a kapusokra nem vonatkozik, ők, a játékosoktól és a bíróktól is megkülönböztetendő, bármilyen színű mezben pályára léphetnek.

Érdekes, de ha a szabályozást Magyarországon is bevezetnék, akkor az egyik legpatinásabb klub, a Ferencváros nagy gondban lenne, ahogy a 2021-22-es szezonban az NB I-ben induló Paksnál is törhetnék a fejüket.

Címkék: Olaszország, tiltás, mez