Orbán Viktor szerint néhány mobilcsarnokot kellene csak felhúznunk, és rendezhetnénk olimpiát

Orbán Viktor szerint néhány mobilcsarnokot kellene csak felhúznunk, és rendezhetnénk olimpiát

Orbán Viktor a Puskás Arénában a Sevilla-AS Roma Európa Liga-döntőn 2023. május 31-én (Fotó: AFP via Europress/Kisbenedek Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az aranykapu ki van nyitva, csak át kéne bújni rajta. Már most is itt volt, már elhozhattuk volna a mostanit is, de a 36-osat, ha akarjuk, el tudjuk hozni – nyilatkozta Orbán Viktor egy lehetséges budapesti olimpiai rendezésről a Nemzeti Sportnak adott interjújában. A miniszterelnök szerint nincs a világon még egy olyan ország, amelynek annyi, az olimpiára alkalmas és kipróbált létesítménye lenne modern verzióban, mint Magyarországnak. „Néhány mobilcsarnokot kell fölhúzni meg elbontani, és jó napot” - jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor ugyanakkor azt is megjegyezte: „nyilvánvaló, hogyha a budapesti városvezetés nem támogatja a budapesti olimpiát, akkor nem lesz olimpia. A kormány megfeszülhet, akkor sem. Annyit tehetünk, hogy az olimpiai bizottság számára minden feltételt rendelkezésre bocsátunk, hogy az olimpia rendezésére fölkészülhessenek. Ha az olimpiai bizottság úgy dönt, hogy akarunk olimpiát, és Budapest mellé áll, akkor nincs kétség, a kormány ezer százalékkal támogatja. De mi nem tudjuk a hiányzó akaratot, elszántságot és szándékot pótolni. Ez egy budapesti ügy és egy budapesti döntés.”

 

Címkék: Orbán Viktor, olimpia