Marco Rossi: Nem keresek bűnbakokat, én vagyok az első számú felelős

Marco Rossi: Nem keresek bűnbakokat, én vagyok az első számú felelős

Marco Rossi szövetségi kapitány a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Svájc mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 15-én. Svájc 3-1-re győzött (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az első félidőben „taktikai félreértéseket szenvedtünk” – mondta Marco Rossi a Svájc ellen elszenvedett 3-1-es vereség utáni sajtótájékoztatón. Azt fejtette ki, hogy az ellenfél 3-4-3-ban játszott, szemben a 3-5-2-vel, amit vártunk tőlük. A magyar csapat nem tudott a változásra reagálni időben, Aebischer nagyon szabadon játszhatott. Mi az első hét nyolc percet leszámítva túl passzívak voltunk, az ilyen szintű csapatok ellen ez nagy hibalehetőséggel jár és ezek a hibák meg is történtek.

– Nagyon nehéz ezt az eredményt megmagyarázni, de nem keresek bűnbakokat, én vagyok az első számú felelős – fejtette ki Rossi, aki szerint voltak hiányok az egyéni teljesítményekben a csapatnál, nehéz lenne kiemelni jól szereplő játékosokat. Ennek ellenére 2-1-nél közel álltunk ahhoz, hogy kiegyenlítsünk, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, de ők ki tudtak kikerülni a nyomásunk alul: lelassították a játékot és kihasználták a hibáinkat. Rossi szerint csalódást keltő volt a teljesítményünk és az, hogy ilyen gólokat kaptunk, mint a harmadik.

– Ha megnézzük a jelenlegi állásunkat és azt, hogy Németországgal játsszuk a következő mérkőzést, valószínű, hogy nem sokan fogadnának ránk. A korábbi Eb-n is egy 0-3-al kezdtünk a portugálok ellen, aztán a franciák ellen döntetlent játszottunk és hat percre voltunk a továbbjutástól Németországban. Persze ez most egy másik csapat, ők a legnagyobb favoritok a tornán – mondta az edző, mikor a magyar csapat hátralévő mérkőzéseiről és a továbbjutási esélyeiről kérdezték.