Szabó Szebasztián világcsúccsal lett aranyérmes 50 méter pillangón

Szabó Szebasztián világcsúccsal lett aranyérmes 50 méter pillangón

Szabó Szebasztián ünnepel, miután világcsúccsal aranyérmet nyert a férfiak 50 méteres pillangóúszásának döntőjében a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2021. november 6-án. (MTI/AP/Szergej Gric)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabó Szebasztián világcsúccsal aranyérmet nyert 50 méter pillangón a kazanyi rövid pályás úszó-Európa-bajnokság szombati versenynapján, írja az MTI.

A 25 éves versenyző az elődöntőből 22.00 másodperces Európa-bajnoki rekorddal, a legjobb idővel jutott tovább. A fináléban ezúttal is fantasztikusan úszott. A fordulót követően majd egy testhosszal került riválisai elé, és végül 21,75 másodperccel beállította minden idők legjobb eredményét, amelyre eddig csak a brazil Nicholas Santos volt képes, még 2018. október 6-án a budapesti világkupa-viadalon.

Szabó már a harmadik aranyát nyerte a tatár fővárosban: szerdán 100 méter pillangón, csütörtökön pedig 50 méter gyorson diadalmaskodott. Rajta kívül Milák Kristóf jóvoltából 200 méter pillangón még egy ezüstérme van a magyar küldöttségnek.