Szijjártó Péter: Szánalmas és gyáva az UEFA

Szijjártó Péter: Szánalmas és gyáva az UEFA

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szavaz az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 15-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy látszik, az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőrhajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren – így reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megbüntette a magyar szövetséget.

Az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze – diszkriminatívan viselkedtek egyes szurkolók, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette.

„Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése” – fogalmazott szombati Facebook-bejegyzésében Szijjártó. „Mit üzen az UEFA megint ezzel a döntéssel? Himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de telt házas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont. Az a bizottság, amelyik ilyen döntést hoz, szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!” – írta.