Újabb magyar siker: Siklósi Gergely ezüstérmes

Újabb magyar siker: Siklósi Gergely ezüstérmes

Siklósi Gergely, miután legyőzte az olasz Andrea Santarellit a férfi párbajtőrözők egyéni versenyének elődöntőjében a tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Siklósi Gergely nagyszerű vívással ezüstérmet szerzett a férfi párbajtőr egyéni versenyében a tokiói olimpián vasárnap. A világranglista vezetője, 2019-es világbajnok magyar vívó a francia Romain Cannone elleni döntőben 15-10-re maradt alul.

Siklósi Gergely egész nap rendkívül magabiztosan vívott. Az első körben a kínai Tung Csaót verte 15:9-re, majd a marokkói Husszam Elkord következett (15:13), a negyeddöntőben a címvédő dél-koreai Pak Szang Jungot is felülmúlta (15:12), a döntőbe jutásért pedig az olasz Andrea Santarelli ellen nyert 15:10-re. Teljesítménye asszóról asszóra meggyőzőbb lett, egyre higgadtabban vívott, ám a döntő második felében francia ellenfele fölé kerekedett.

A korábban nem túl magasan jegyzett Cannone a nap meglepetésembereként nagy neveket kiejtve jutott el a döntőig, ahol megőrizte hidegvérét, és az asszó második részében fokozatosan ellépet Siklósitól, akinek nem sikerült utolérnie a franciát. 6:6-ig kiélezett, szoros volt a finálé, azt követően azonban Cannone többször is egylámpás tust ért el, az együttes találatokkal pedig tartani tudta a kettejük közti különbséget. A harmadik etapra már megnyugtató előnnyel mehetett ki a pástra, és bár Siklósi szépíteni tudott, az asszót megfordítani már nem.

Siklósi csalódottan gratulált ellenfelének, de edzője, Dancsházy-Nagy Tamás azonnal megölelte őt, jelezve, hogy a vereség ellenére nagy eredményt ért el.      

Ezüstérme a magyar küldöttség második érme Tokióban, Szilágyi áron szombati történelmi első helyét követően.