Visszavonul Szalai Ádám a válogatottól

Visszavonul Szalai Ádám a válogatottól

Szalai Ádám a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 22-én (Fotó:
MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még két mérkőzést vállal a magyar labdarúgó-válogatottban Szalai Ádám csapatkapitány, aztán visszavonul a nemzeti tizenegyben való szerepléstől. Ezt a 84-szeres válogatott játékos jelentette be szerda délutáni sajtótájékoztatóján, Telkiben. A svájci Basel csapatának légiósa azt mondta, nem hirtelen hozott döntést. A 35. életévében járó csatár szerint a válogatott jó úton jár, megfelelő kerettel és szövetségi kapitánnyal rendelkezik. A Németország és Olaszország elleni találkozók után a márciusban kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkig a csapatnak lesz lehetősége arra, hogy azokra a találkozókra a hiányában erős csapattal lépjen pályára. Addig még felkészülési találkozókat fog vívni a válogatott.

A bejelentés közben elérzékenyült Szalai Ádám azt mondta, nem szeretne drámát a visszavonulásából. – Én itt leszek, csak kevesebbet leszek Telkiben, nem fogok a válogatottal együtt dolgozni – jelentette ki. A sajtótájékoztató elején Szalai megfeddte az újságírókat, amiért a rendkívüli bejelentéséről szóló tájékoztató után néhány hírportál megszellőztette, hogy a válogatott szerepléstől való visszavonálását tudathatja a labdarúgó.

Szalai Ádám évek óta a válogatott csapatkapitánya, két Európa-bajnokságon szerepelt. A 2016-os franciaországi és a 2021-ben részben Magyarországon rendezett Európa-bajnokságon egyaránt szerzett gólt. A pályán és azon kívül is a csapat vezére volt. Az eddigi 84 válogatottbeli fellépésén 25 gólt szerzett.