Zalatnay István

Az igazság nem félúton van

Az igazság nem félúton van

Teljes arányérzékvesztés úgy gondolni, hogy bármilyen hibák a legkisebb mértékben is indokolhatják azt, amit most Oroszország tesz. Az történelmi bűn az ukránokkal, az oroszokkal és áttételesen az egész világgal szemben.
Márki-Zay: Trump? Anti-Trump!

Márki-Zay: Trump? Anti-Trump!

Az elmúlt hetek „Márki-Zay-értelmezéseinek” egyik gyakori motívuma volt a „magyar Trump” címke. Az előválasztáson szavazók pedig pontosan azt az esélyt látták benne, hogy ő űzheti el jó eséllyel a magyar Trumpot.
Hadüzenet Amerikának?!

Hadüzenet Amerikának?!

Ebben a mostani, fegyverek nélkül vívott háborúban nincs köztes út, nincs hintapolitika. Ebben a helyzetben az, aki képes volt hídfőállást felajánlani az ostromlóknak, egyszer s mindenkorra árulóvá vált.
Kampánycsapdák és demokrácia

Kampánycsapdák és demokrácia

Az ellenzék legnagyobb erőforrása lehet, ha képes azt sugározni, hogy valódi alternatívát akar és tud nyújtani a mai – feudális, kádárista, vadkapitalista és cinikus populista elemekből álló – kotyvalékkal szemben.
Röhögő politikusok

Röhögő politikusok

A „konzervatívvá vált” Fideszben nem volt helye a néhány valóban konzervatív(abb)nak. A kereszténydemokrata mezt öltött Fideszben partvonalra kerültek azok, akik, mondjuk, katolikus gimnáziumban tanultak.
Eltorzult magyar alkat – egykor és ma

Eltorzult magyar alkat – egykor és ma

Nem arról van szó, hogy két és fél millió ember szerint jól mennek a dolgok az országban, hanem inkább arról, hogy hiába látják az egyre nagyobb bajokat, az nem eltávolítja őket a kormánytól, hanem még jobban odaláncolja. Miért?