Egyszerre kapta el a koronavírust, a HIV-et és a majomhimlőt egy olasz férfi

Egyszerre kapta el a koronavírust, a HIV-et és a majomhimlőt egy olasz férfi

Majomhimlő (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A brit Independent friss híre szerint egy 36 éves olasz férfinak igazán keményre sikerült a júniusi spanyolországi nyaralása – hazatérte után kilenc nappal súlyos tüneteket kezdett produkálni. Többek között fáradtság, láz és torokfájás jelentkezett nála, majd a törzsén, alsó végtagjain, arcán és fenékén apró, fájdalmas hólyagok jelentek meg, amelyek körül kiütések voltak.

Miután alaposan kivizsgálták, három teszt is pozitív mintát adott: Covid-19, HIV és majomhimlőt okozó vírust egyaránt találtak a szervezetében. A tudósok szerint ez az első regisztrált eset, amikor valaki egyszerre kapta el mindhárom fertőzést. A férfi védekezés nélkül szexelt a nyaralása során.

Jó hír, hogy a koronavírus-fertőzésből és a majomhimlőből azóta felépült, kiengedték a palermói kórházból.

A Cataniai Egyetem kutatói szerint eddig ez az egyetlen bejelentett eset a majomhimlő vírus, a SARS-CoV-2 és a HIV együttes fertőzéséről, így még nincs elegendő bizonyíték arra, hogy ez a kombináció súlyosbíthatja-e a betegek állapotát. Tekintettel a jelenlegi koronavírus-világjárványra és a majomhimlős esetek napi növekedésére, az egészségügyi rendszereknek fel kell készülniük erre az eshetőségre is.