Leáll a lézernyomtatók forgalmazásával az Epson

Leáll a lézernyomtatók forgalmazásával az Epson

Fotó: Flickr

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Teljesen leáll 2026-ra a lézernyomtatók globális forgalmazásával az Epson, áttérve a modernebb, környezetbarátabb technológiára. A cég szerint a korábban meghaladottnak gondolt tintasugaras nyomtatók valójában a fenntarthatóságot segíthetik elő. A lézer esetében ugyanis hő szükséges a festék papírra égetéséhez, a tintasugaras gépek viszont hidegen működnek, így kevesebb energiát igényelnek.

Az üzleti kategóriás tintasugaras nyomtatók árusítása terén fejlődés várható, az IDC évente 5,1 százalékos növekedéssel számol. Eközben évi 0,4 százalékkal csökkenhet a lézernyomtatók iránti kereslet. Közép-Kelet Európában, illetve a Közel-Keleten hasonló trendeket figyelhetünk meg.

Elkerülhetetlen volt a lézernyomtatók piacának elhagyása az Epson EMEA alelnöke, Rob Clark szerint. Állítása szerint elkötelezettek a fenntarthatóság, az innováció és a cselekvés iránt, márpedig a lézernyomtatók több energiát fogyasztanak, és több kellékanyagot használnak fel.