Gyurcsány Ferenc: Aki nem ér oda a kikötőbe, talán nem ő a legjobb kapitány

Gyurcsány Ferenc: Aki nem ér oda a kikötőbe, talán nem ő a legjobb kapitány

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hölgyeim és uraim, ma súlyos vereséget szenvedtünk. Nem mi politikusok, vagy egyik, másik polgára a hazának, hanem egy közös cél, egy közös gondolat szenvedett vereséget, ami azt tartalmazta, hogy milyen Magyarországot szeretnénk – mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke párttársai körében. Ez a választás nem volt tisztességes és szabad, de kétségtelen módon a választók túlnyomó többsége ezt a választást elfogadja – tette hozzá.

Bizonyos értelemben tudomásul kell ezt venni, de az álmot nem szabad feladni, amilyennek ezt az országot látni szeretnénk – mondta.

De mi az ok, mi a vereség tanulsága – tette fel a kérdést magának, majd azt mondta, nem most van ideje ennek, de azért néhány megjegyzést mégis tett.

„Muszáj megérteni, hogy ha valaki csatába és küzdelembe megy, nem adhatja fel azt, amit valójában gondol, valamilyen taktikai megfontolásból nem lehet egy európai, polgári, baloldali gondolatú ellenzék olyan programja sikeres, amely sok tekintetben a kormányzó jobboldalt tekinti példának és mintának” – fogalmazott.

Kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják, hanem hogy biztonsággal, biztonságos úton vezeti a hajót, aki nem ér oda a kikötőbe, nem ér a kívánt célhoz, arról azok, akik rábízták a hajó sorsát, azt gondolják, talán nem ez a legjobb kapitány. És azt hiszem, igazuk van – mondta.

Közös hajónknak tovább kell menni, a végső úti cél nem változott. Magyarország Európába tart és biztos vagyok benne, hogy ha hosszabb úton is, de oda fogunk jutni. Erre tettük fel az életünket, de hogy oda jussunk, csomó dolgot újra kell tervezni. Dolgozni kell, közösen nekünk, együtt, mert ez a dolgunk és sorsunk, egy európai, szabad, egymást is vigyázó polgári Magyarország – mondta.

Gyurcsány Ferenc a kapitánnyal Márki-Zay Péterre utalt, akit korábban is kapitánynak nevezett. Esti videójában Jakab Péter is Márki-Zay Péter lecseréléséről beszélt.

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja!