Karácsony Gergely: Nem adhatjuk fel!

Karácsony Gergely: Nem adhatjuk fel!

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Teljes mértékben megértem azokat a politikustársaimat, akik úgy érzik, nincs értelme folytatni. De mi akkor sem adhatjuk fel, nem veszíthetjük el a legjobb embereinket! – erről írt közösségi oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Párbeszéd jelenlegi társelnöke.

A politikus szóba hozta a jobbikos tapolcai jelöltet, Rig Lajost, aki egyéniben kikapott, és úgy döntött, bár listáról a parlamentbe ülhetne, inkább nem teszi. Karácsony szerint Rig „fantasztikus teljesítményt nyújtott a választáson”. – A 106 egyéni jelölt közül ugyanis messze ő kapta a legtöbb plusz egyéni jelölti szavazatot az ellenzéki listához képest: 9 százalékkal többen szavaztak rá, mint az ellenzéki pártokra – hívta fel a figyelmet.

A főpolgármester szerint a helyzet megértése szempontjából nagyon fontos, az ellenzéket leginkább felfelé húzó egyéni jelöltek listáján a második és a harmadik helyezett is két kiváló jobbikos jelölt, Ander Balázs és Dr. Steinmetz Ádám. – Szükségünk van ezekre az emberekre! Kedves Lajos, megértem, hogy most úgy érzed mentősként többet tehetsz a hazánkért, mint politikusként. De lehet, hogy pár év múlva a hazánk ezt pont fordítva fogja gondolni – tette hozzá. 

Karácsony egyébként már jelezte: nem indul a Párbeszéd társelnöki posztjáért újra, és utódjának Tordai Bencét ajánlotta.