Lázár János is legyőzte Márki-Zay Pétert Hódmezővásárhelyen

Lázár János is legyőzte Márki-Zay Pétert Hódmezővásárhelyen

Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lázár János győzött a hódmezővásárhelyi központú egyéni választókerületben és maga mögé utasította az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, Márki-Zay Pétert. A voksok 92,7 százalékának feldolgozása után ugyanis már nem behozható a kormánypárti politikus előnye: 51 százalékot szerzett szemben az ellenzéki politikus 40 százalékával.

Lázár Jánosnak már csak azért is fontos volt ez a győzelem, hiszen a Fidesz országos listáján nem szerepelt, vagyis ez volt az egyetlen esélye, hogy a következő négy évben is legyen parlamenti széke. Márki-Zay Péternek is nyilván fontos lett volna – eleve Hódmezővásárhelyen polgármester –, ám az országos kampány bevallottan lekötötte az idejét és lényegesen kevesebb ideje jutott a saját választókerületére.

A választás előtt egy nappal, a 24.hu-n megjelent interjújában egyébként a fideszes politikus nagyon magabiztosan arról beszélt, hogy Márki-Zay Péter „2022. április harmadikán este tíz órára politikai hulla lesz”.