Orbán Viktor: Hatalmas győzelmet arattunk

Orbán Viktor: Hatalmas győzelmet arattunk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Jó estét kívánok! Egész jól nézünk ki, egyre jobban nézünk ki, talán még sohasem néztünk ki olyan jól, mint ma este – így kezdte a választási győzelmi beszédét a Bálna előtt vasárnap este 11 óra előtt Orbán Viktor. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy „hatalmas győzelmet arattunk, akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből biztosan”.

Mint mondta, jó mulatság, férfimunka volt, jó volt a támogatóival harcolni és megköszönte azoknak is, akik imádkoztak értük. Külön köszöntötte a rájuk határon túlról figyelő magyarokat, külön a kárpátaljaikat és azt üzente neki, hogy ne féljenek, tartsanak ki, az anyaország velük van.

Orbán Viktor köszönetet mondott a választópolgároknak és azt üzente: mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megszolgálják a bizalmat, amit tőlük kaptak. – Tudjuk, hogy a szerénység a legfontosabb, minél nagyobb a győzelem, annál nagyobb szerénységre van szükség és valljuk be, hogy ma van is mire szerénynek lenni – fogalmazott.

– Ez most nem az okoskodás ideje, ez a boldogság estéje, engedjük szabad folyást az érzelmeinknek – mondta az ismét újrázó kormányfő, aki szerint „annyit talán adhatnak az eszüknek is”, hogy elmondják: a ma estével már a győzelem minden formáját kimerítették. – Már mindenhogyan nyertünk – mondta, hozzátéve, hogy pont akkor nyertek a legjobban, amikor mindenki összeállt ellenük. – Ez a győzelem azt jelenti, hogy hiába a taktika, a cselszövés, a ravaszkodás, a végén mindig a szív győz – fogalmazott, hozzátéve, hogy „Magyarország ma esti győzelme a szív győzelme”. Magyarázata szerint azért nyertek, mert van egy közös szenvedélyük, amit úgy hívnak, hogy Magyarország.

Orbán Viktor egyúttal üzent az ellenük fellépő „óriási nemzetközi erőkozpontoknak”: kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak. – Úgy tűnik, hogy a magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése, 12 éve csak viszi a pénzt – mondta. Egyúttal azért is emlékezetesnek nevezte a győzelmüket, mert most kellett „a legnagyobb túlerővel megküzdeni”. – A baloldal itthon, a nemzetközi baloldal körös-körül, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom minden pénze és szervezete, a nemzetközi fősodratú média és a végén még az ukrán elnök is – sorolta.

– Nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen, megvédtük Magyarországát békéjét és biztonságát és remélem, hogy megvédtük a gyerekeinket és a családjainkat is – mondta Orbán Viktor.

A megválasztott miniszterelnök – mint mondta – azért barátaik is voltak, itt említette mások mellett az amerikaiakat, a szerbeket és a lengyeleket is. – Ma az egész világ láthatta, hogy a kereszténydemokrata politikai, a polgári, a hazafias politika győzött és azt üzenjük Európában, hogy ez nem a múlt, ez a jövő – szögezte le.

A jó Isten mindannyiunk fölött, a haza minden előtt, hajrá Magyarország, hajrá magyarok – zárta beszédét Orbán Viktor.

A miniszterelnök beszéde után Semjén Zsolt előéneklésével a színpadon állók és a Fidesz szimpatizánsai elénekelték a Kossuth-nótát.

Címkék: Orbán Viktor