Stummer János még nem döntötte el, elindul-e a Jobbik elnöki tisztségéért

Stummer János még nem döntötte el, elindul-e a Jobbik elnöki tisztségéért

Stummer János (Fotó: Stummer János / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A politizálás és a közügyekkel való foglalkozás messze túlmutat az országgyűlési képviselői mandátumon. Ezt a fajta tevékenységemet nem szeretném feladni, vannak feladataim és felelősségem. Azt még nem tudom, hogy ennek milyen formája lesz, de az látszik, hogy radikálisan meg kell újítani a Jobbik politikáját – erről beszélt a Telexnek Stummer János, a Jobbik volt országgyűlési képviselője, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, aki a választáson kiesett a parlamentből. Stummer Békés megye 1. számú választókerületében indult, ám míg a fideszes Herczeg Tamás a szavazatok 48 százalékát szerzete meg, ő csak 40 százalékot, az ellenzéki listán pedig nem befutó helyen szerepelt. 

Elmondta, a Jobbik megújításában mindenképpen részt szeretne venni, de hogy milyen minőségben, azt még nem tudja. Hogy indul-e a Jobbik nyáron esedékes tisztújításán az elnöki posztért, arra úgy válaszolt: még nem döntött ebben a kérdésben. – Vannak beszélgetések, az azonban még nincs meg, hogy milyen feladatra, tisztségre fogok jelentkezni, ha megméretettem magamat a tisztújításon – vélte.

Azzal kapcsolatban, hogy Stummer közösségi oldalán a viccbeli agresszív kismalachoz hasonlította Jakab Pétert a Márki-Zay Pétert egy személyben hibáztató kommunikációja miatt, most úgy fogalmazott: „azt kifogásoltam, hogy a katasztrofális választási vereség utáni napokban hogyan ildomos nyilatkozni. Nagyon örülök annak, hogy azóta a Jobbikban megindult a belső diskurzus arról, hogy ebben a meglehetősen nehéz helyzetben hogyan folytatja tovább a párt”. 

Később arról is beszélt, „rendkívül olcsó megoldás, ha kijelölünk egyetlen felelőst, akire rá akarjuk húzni a vizes lepedőt”. – Ezeket az olcsó megoldásokat jó lenne az ellenzéki oldalon is elfelejteni, és felelősen állni ahhoz a kérdéshez, hogy miként sodródhattunk ismételten ebbe a helyzetbe. Ugyanúgy olcsó megoldás Márki-Zay Pétert egy személyben felelőssé tenni a választási vereségért, mint ahogy Jakab Pétert is azért, ami a Jobbikkal történt az utóbbi években – mondta. 

Arról is beszélt, sosem merült fel benne, hogy a Mi Hazánkhoz csatlakozzon, és ezt a mostani eredményt látva sem bánja. 

A választási kudarc után Stummer a Magyar Hangnak is nyilatkozott, ez itt olvasható.

Címkék: Jobbik, Stummer János