Szabó Rebekát indítja az ellenzék a visszalépett Gér Mihály helyett

Szabó Rebekát indítja az ellenzék a visszalépett Gér Mihály helyett

Szabó Rebeka

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabó Rebeka indul a Pest 10-es választókerületben – jelentette be a Párbeszéd szerda reggel a Facebook-oldalán. A monori központú körzetben a szintén Párbeszédes, előválasztáson győztes Gér Mihály hétfőn lépett vissza, miután évekkel ezelőtti, kegyeletsértő kommentjei kerültek elő. 

Az Egységben Magyarországért pártelnöki értekezlete egyhangúlag támogatta Szabó Rebeka indulását – írták. Az ökológus végzettségű Szabó Rebeka alapító tagja a Párbeszédnek; 2010 és 2014 között országgyűlési képviselőként – a Mezőgazdasági bizottság tagjaként – meghatározó tagja volt a parlamentnek. Ellenzéki képviselőként egyik legfontosabb tevékenysége az állami földbérlet pályázatok körüli visszaélések felderítése és számonkérése volt. Nyolc éve Zugló alpolgármestere, 2020 szeptemberétől – társadalmi munkában – Karácsony Gergely főpolgármester állatvédelmi témákban illetékes megbízottjaként is tevékenykedik – tették hozzá.

– Egyetlen másodpercig sem volt kérdés számomra, hogy vállalom a feladatot. Az ország érdeke, hogy leváltsuk az aljas, korrupt Orbán-rezsimet, és ha ehhez az kell, hogy a Pest megyei 10-es választókerületben nézzek szembe a hatalom emberével, akkor ezt fogom tenni – mondta Szabó Rebeka. – Ráadásul alpolgármesterként pontosan tudom, mekkora károkat okozott a Fidesz az önkormányzatoknak, hatásköröket és főleg pénzt vontak el. Ellenfelem, Pogácsás Tibor 8 éve felel az önkormányzatokért a kormányban, mindez az ő bűne is.

– Örülök annak, hogy Szabó Rebeka egyéni jelöltként is harcba száll az Egységben Magyarországért színeiben: ez a hiteles és fenntartható zöldpolitika megerősítését jelenti – hangsúlyozta Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt.