Tisztelt Miniszterelnök úr!

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Orbán Viktor Brüsszelben (Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Növekvő aggodalommal olvastam a „Nemzeti konzultáció a brüsszeli szankciókról” című kérdőívet és a hozzá írt kísérőlevelet! Tisztelettel kérem, hogy a jövőben alaposabban tanulmányozza át azokat a leveleket, amelyeket Ön elé tesznek aláírás céljából!

Ezen levél, valamint a kérdőív is ugyanis számtalan csúsztatást, sőt tárgyi tévedést tartalmaz! (Mivel Magyarország miniszterelnöke által sajnálatos módon aláírt levélről van szó, nem szívesen használnám a „hazugság” kifejezést!) Nem sorolom fel valamennyit, de azt mindenképpen megjegyezném, hogy az energia- és az élelmiszerárak drasztikus növekedése jóval az orosz agresszió előtt megkezdődött! Hol volt még akkor a háború vagy a szankciók?!

Az infláció mértéke már 2021. december végén 7 százalék fölött volt, a forint árfolyama pedig – szemben a régió többi valutájának árfolyamával - már a választások után mélyrepülésbe kezdett! Lehet, hogy – többek között – a választások előtt nagyvonalúan kiosztott több ezer milliárd forint okozhatta a gazdasági helyzetünk nagyarányú romlását? (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy az olajra és a gázra vonatkozó szankció jelenleg nincs hatályban, az olajra vonatkozó decemberben lép életbe, gázra vonatkozó pedig egyáltalán nincs!)

Tisztelt Miniszterelnök úr! Az Önnel aláíratott levél szerint „A brüsszeli vezetők úgy döntöttek, hogy a háború miatt gazdasági szankciókat vezetnek be.” A levél szerkesztőjének figyelmét talán elkerülte, hogy olyan beosztás, mint „brüsszeli vezető” nem létezik! Van Európai Parlament, van Európai Tanács, van Európai Bizottság! Ezekben az egyes tagországok delegáltjai ülnek, így hazánk képviselői is! A „brüsszeli szankciók”-ról az Európai Tanács döntött! Az Európai Tanácsnak Ön is tagja! Mivel valamennyi szankció esetében egyhangú döntés volt, így valamennyi szankciót – mind a nyolcat – Ön is aláírta!

Tisztelt Miniszterelnök úr! Ön valamennyi szankciót aláírta, tehát valamennyivel egyetért! A levél szerzője viszont arra próbál rávenni bennünket, hogy – az Ön döntéseivel szemben – mi a szankciók ellen tiltakozzunk!

Tisztelt Miniszterelnök úr! Ezt nem kérheti tőlünk! Amivel az én Miniszterelnököm egyetért, azzal én is egyetértek! Ennek megfelelően a kérdőív valamennyi kérdésére „IGEN”-nel válaszoltam, a kitöltött kérdőívet mellékelten küldöm! További jó egészséget kívánok!

U.i.: Javaslom tisztelt Miniszterelnök úrnak, hogy a kérdőív és a kísérőlevél szerzőjét (szerzőit) haladéktalanul mentse fel tisztségéből!