Vendégoldal

Kétkerekes brigantik

Kétkerekes brigantik

Életveszélybe kerültünk, hiszen a járdák újabban nem azt a célt szolgálják, amiért valójában létrehozták őket. Eredetileg a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében létesültek.
Sólyom László utódai – Válasz Lányi Andrásnak

Sólyom László utódai – Válasz Lányi Andrásnak

Arra a kérdésre, hogy kik lehetnének Sólyom László utódai, a javaslatom a következő: mivel az államfői tisztségre olyan személy lehet alkalmas, aki tisztában van az alkotmányos lehetőségeivel, tanácsos volna a már nyugalmazott alkotmánybírók közül választani – méghozzá sorsolással!
Belpolitika – alulnézetben

Belpolitika – alulnézetben

A vendégmunkások zöme húsz-harminc-negyven éves. Sokan családot hagytak otthon. De vajon kibírják-e az asszony ölelése nélkül az éveket? S a nőtlen fiatalok? Találnak valahol kapcsolatot? Szerelmi örömöt?
Orbán köpenye

Orbán köpenye

Nem az jelenti a lopakodó autokráciát, ha Majka vasárnaponként esetleg nem integethet többé a Tv2-n, sokkal inkább az, hogy nem is olyan régen tankerületi atyaúristenek magyar tanárokat rúgtak ki a kormány megbízásából.
Maradjunk barátok

Maradjunk barátok

Végtelenül elszomorít az a vesződség, amelyet Budapest magatartása okozott a magyar-lengyel viszonyban, ugyanis a mieink szédelegnek és dörgölőznek teljesen értelmetlenül mai napig a láthatóan a kelet-európai destabilizációban érdekelt ruszkik irányába.
A szegény orosz asszony igazsága

A szegény orosz asszony igazsága

Az orosz elnök elfelejtette, hogy a II. világháborúban a Szovjetunió csak úgy tudott győzni, hogy angol és amerikai haditechnikát és felszerelések hatalmas arzenálját kapta meg, önerőből a „nagy medve” elvérzett volna.
Vitathatatlan

Vitathatatlan

Manapság veszélyes, de legalábbis konfrontáció vitába bocsátkozni. Nincsenek jóízű beszélgetések, miután valaki politizálásba kezd, mert hirtelen hangos lesz a szó, kipirul az arc, s kéretlenül is törvényt ül az álláspont.
„Tűz van!”

„Tűz van!”

Már a lelkiismeretünket is nyugdíjba küldhetjük a felújított muzeális templomainkba, hiszen inkább kell engedelmeskedni az állami-egyházi vezetőknek, mint saját józan lelkiismeretünknek.