Biden: Tudjuk, hogy meg fogjuk nyerni az elnökválasztást

Biden: Tudjuk, hogy meg fogjuk nyerni az elnökválasztást

Joe Biden 2020. november 5-én (Fotó: MTI/AP/Carolyn Kaster)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gurzó Ákos jelenti az Egyesült Államokból:

Nem állunk még készen a győzelmünk kihirdetésére, de tudjuk, hogy meg fogjuk nyerni az elnökválasztást – mondta Joe Biden helyi idő szerint pénteken este a wilmingtoni kongresszusi központ parkolójában kialakított eredményváró központban. A politikus kiemelte: a demokrácia működik, a szavazatok meg lesznek számolva, bárki bármit is mond.

Már több mint 74 millió szavazatot kaptunk, ami minden eddigi rekordot megdöntött és a számok tovább emelkednek. A jelenlegi számok szerint 4 millió szavazattal verjük Donald Trumpot – mondta Joe Biden.

Szeretnék, ha újra egyesülne az ország. Nem ellenségek, hanem ellenfelek vagyunk és mindenek felett amerikaiak. Itt az ideje, hogy egyesüljön a nemzet, amely nem lesz könnyű folyamat – hangsúlyozta.

Újraépítettük a kék falat az ország közepén, amely összeomlott négy éve. Rekordszámú amerikai szavazott a változásra – tette hozzá.

A politikus a koronavírus járványt, a gazdasági helyzetet, a kisebbségeket érő hátrányok felszámolását, valamint a klímaváltozást nevezte a legfontosabb kihívásoknak.

A pandémia egyre rosszabb lesz az országban. A halálesetek száma megközelíti a 240 ezret. Az elveszett életeket nem tudjuk visszahozni, de sokakat meg tudunk menteni – mondta Joe Biden.

A gazdasági tervünk az erős kilábalásra épít – hangsúlyozta. Soha nem voltam annyira optimista, mint most a nemzet jövőjét illetően: mienk lehet a 21. század – emelte ki Joe Biden.

Hogy állunk?

Közben néhány ezer szavazattal nőtt Biden előnye Nevadában, Georgiában és Pennsylvaniában is, Arizonában javított kicsit Trump.

Pennsylvaniában 28 833 szavazat a fordító Biden előnye, 190 ezer szavazat vár még számlálásra, de a fordítása óta folyamatosan nő az előnye.

Nevadában 22 657 szavazattal vezet Biden, 124 500 levélszavazat megszámolása van még hátra, főleg demokrata többségű helyekről.

Arizonában 29 861 szavazattal vezet Biden, de csökken az előnye, még 173 000 szavazat számolása van hátra, ezek 59 százalékát kellene megszerezni Trumpnak a fordításhoz.

Georgiában 4000 szavazattal vezet a pénteken fordító Biden, de itt újraszámolás jön, mert túl kicsi a különbség.