15-17 éves fiatalok fosztogattak fegyverrel

15-17 éves fiatalok fosztogattak fegyverrel

Képünk illusztráció. Gázpisztoly (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen nyolc rablást hajtott végre gázpisztollyal egy fiatalokból álló banda a fővárosban, az ügy iratai már az ügyészségen vannak.

A police.hu beszámolója szerint még tavaly év végén történtek a bűncselekmények, amelyek egy fiatalokból álló ötfős társaság számlájára írhatók. A galeri tagjai különböző felállásokban vettek részt a rablásokban; volt, hogy ketten-hárman, de előfordult, hogy mindannyian jelen voltak az elkövetésnél. A banda a Gellérthegyen, illetve a Feneketlen-tónál szemelt ki többnyire fiatalokat, az arcukat eltakarva, gáz- és riasztófegyverrel fenyegetőzve vették el áldozataik pénzét és más értékeit. A bűncselekmények során senki sem sérült meg. Összesen nyolc rablást követhettek el.

Két feltételezett elkövetőt akkor kaptak el, amikor az egyik rablás során a menekülő sértett után lőttek a gázpisztollyal, a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai pedig ezt meghallották. A banda többi tagját ezután fogták el a fővárosi nyomozók.

A 15 és 17 év közötti gyanúsítottak közül a nyomozók négy fiatalt őrizetbe vettek, akik azóta is bűnügyi felügyelet alatt állnak, míg ötödik társuk az eljárás során szabadlábon védekezik.

A fegyveresen elkövetett rablás miatt folytatott eljárásokat a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya befejezte, az ügyiratokat átadták az ügyészségnek.