24.hu: Őrizetbe vették a milliárdos állami támogatást szerző cégcsoport vezetőjét

24.hu: Őrizetbe vették a milliárdos állami támogatást szerző cégcsoport vezetőjét

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A NAV Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai jelentek meg Kerekegyházán egy élelmiszeripari cégcsoport telephelyén kedden kora reggel: iratokat szedtek össze, számítógépeket gyűjtöttek be, IT-mentéseket végeztek, benéztek a raktárakba, irodákba. Ezt megelőzően pedig, hajnalban őrizetbe vették a cégcsoport irányítóját, tulajdonosát, Bajáki Edét – értesült a 24.hu több forrásból.

A portál már korábban írt a cégcsoport két zűrös ügyeiről. Az egyik a Hírös-Vitál Zrt. által gyártott Hírös ásványvízzel kapcsolatos. A problémás vízből a Gladiolus szállított be az Országos Vérellátó Szolgálathoz, még a koronavírus-járvány alatt is, több ezer palackkal. A megyei kormányhivatal ez után betiltotta a palackozást, és kivonta a forgalomból a szénsavmentes ásványvizet.

A lap információi szerint a NAV-vizsgálat most a Hírös-Vitálra koncentrál. Ez a cég 2017-ben bő 7 milliárd forintos állami támogatást kapott egy élelmiszeripari feldolgozóüzem építésére. A cég több száz dolgozó foglalkoztatását vállalta, a telepen azonban messze nincs ekkora mozgás. A csarnokok például állnak, de – információik szerint – a NAV nyomozóit kifejezetten foglalkoztatták a helyszínen a gépsorok, amelyek forrásaink szerint Kínából érkezhettek, használtan.

Bajáki Ede ügyvédje a lapnak azt mondta, ügyfele ártatlannak tartja magát, és tanulmányozzák azokat az iratokat, amelyeket kaptak.