700 ezer forintos fizetésemelést adott Orbán Viktor 16 államtitkárának

700 ezer forintos fizetésemelést adott Orbán Viktor 16 államtitkárának

Az új államtitkárok kinevezési okiratainak átadása a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. Az első sorban Palkovics László technológiai és ipari miniszter, Lázár János építési és beruházási miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b-j) (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy lépésben 52 százalékkal emelte meg 16 államtitkárának illetményét Orbán Viktor miniszterelnök, ami közel 700 ezer forintos fizetésemelést jelent számukra – vette észre a 24.hu, a kormany.hu-ra feltöltött adatlapokból. Ők az érintettek: Dömötör Csaba, Erdős Norbert, Farkas Sándor, Fónagy János, Hoppál Péter, Koncz Zsófia, Menczer Tamás, Orbán Balázs, Potápi Árpád János, Rétvári Bence, Soltész Miklós, Süli János, Tállai András, Tuzson Bence, Vargha Tamás, Vitályos Eszter.

Ők azok az államtitkárok, akik képviselői mandátummal is rendelkeznek. Nekik az államtitkári illetményük eddig bruttó 1 millió 296 ezer forint volt, amit 1 millió 974 ezer 600 forintra emelt visszamenőleges hatállyal (május végétől, a kormány megalakulásához igazodva) a kormányfő. Képviselői tiszteletdíjként jelenleg 1 millió 316 ezer forint jár a szóban forgó államtitkároknak, így ők összesen már 3,3 millió forintot keresnek.

Ezzel az államtitkári illetményük utolérte a nem képviselő államtitkárokét, akiknek az illetményét 1,75 millióról ugyancsak 1 millió 974,6 ezer forintra emelték – írta a portál.

Az elmúlt hetekben Orbán Viktor 135, a miniszterei 33 százalékos emelést kaptak.