A bejelentés pillanatában már meg is jelent a rendelet a benzinárstop megszüntetéséről

A bejelentés pillanatában már meg is jelent a rendelet a benzinárstop megszüntetéséről

Átmeneti üzemanyaghiány a balatonfüredi Shell kúton 2022. augusztus 9-én. (Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kormány 494/2022. (XII. 6.) Korm. rendelete az uniós szankciók életbelépése okán az üzemanyagárral kapcsolatos egyes rendelkezésekről címmel jelent meg a Magyar Közlönyben – gyakorlatilag az este fél tizenegy után kezdődött kormányinfóval egy időben – az, hogy a kormány kivezeti a hatósági árat az üzemanyagok esetében. Orbán Viktor hazajött Albániából, ő írta alá a rendeletet – derült ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaiból.

Az indoklásban a kormányzati narratívának megfelelően hivatkoznak a hétfőn életbe lépett kőolaj-szállításra vonatkozó uniós szankciókra, több pontban írnak arról, hogyan módosulnak a korábbi kormányrendeletek, és végül leszögezik: a rendelet a kihirdetése napján 23 órakor lép hatályba, vagyis a hatósági ár innentől nem lesz érvényes.

A benzinárstop megszüntetését bejelentő kormányinfón elhangzott, hogy a Mol-kutakon az irányadó ár literenként a következő lesz: 641 forint a benzin és 699 forint a dízel esetében.

A rendkívüli kormányinfóról, illetve a benzinkáoszhoz vezető helyzetről ITT és ITT írtunk.  

Címkék: benzinárstop