A DK-nál folytatja a Momentum korábbi szentendrei jelöltje

A DK-nál folytatja a Momentum korábbi szentendrei jelöltje

Komjáthi Imre, Buzinkay György, Horváth Jácint és Simon András

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Buzinkay György, a Momentum korábbi szentendrei jelöltje távozik a pártból, és a DK-nál folytatja.

Mint a Momentum lapunknak eljuttatott közleményében írja, Buzinkay azután döntött így, hogy a Momentum vezetése és szentendrei alapszervezete világossá tette számára: nem tudnak ígéretet tenni arra, hogy a Momentum őt indítja újra abban a szentendrei választókerületben 2026-ban, ahol 2022-ben is vereséget szenvedett.  

Szerintük a pártban egyértelmű, hogy nem osztogatnak évekre előre politikai pozíciókat, és a választáson való indulás jogát minden politikusnak saját magának kell kiérdemelnie a teljesítményével és az elhivatottságával.

A közleményben ezután felsorolják, hogy kiket igazoltak az elmúlt hónapban: köztük van Stummer János, a Jobbik korábbi alelnöke és Pálmai Attila, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt volt politikusa. Nemrég pedig a DK szolnoki politikusa, Miskolczi László vált a párt rendes tagjává.

Buzinkay György a hivatalos Facebook-oldalán reagált a közleményre, és azzal magyarázta döntését, hogy „csak Dobrev Klárával lehet legyőzni Orbán Viktort, ezért csatlakozom a DK-hoz”.