A DK vagyonosodási vizsgálatot követel Völner Pál ellen

A DK vagyonosodási vizsgálatot követel Völner Pál ellen

Varga Judit igazságügyi miniszter, mellette Völner Pál az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országház Nagy Imre-termében 2021. október 26-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sajtó az elmúlt pár napban sokat írt arról a cégbirodalomról és azokról családi vagyonokról, amelyek a korrupcióval gyanúsított Völner Pál, volt igazságügyi államtitkár családjához köthetőek. Volt köztük ingatlanokkal foglalkozó cég és hajózással kapcsolatos vállalkozás is. A Demokratikus Koalíció (DK) azt állítja, hogy felfedezett két újabb céget is, a lovardákkal foglalkozó Aktív Lovak Kft.-t és az Active Horses Kft.-t, a Kft-k tagja pedig Völner Pál egyik lánya. 

A DK felteszi a kérdést, vajon a semmiből felépült lovardáknak van-e köze a korrupcióval szerzett pénzekhez, hogy a hivatali visszaélés elfogadásával járó milliók, amiket Völner Pál tehetett zsebre, ide is kerültek-e.

Ezért azt követelik a NAV-tól, hogy indítson azonnali vagyonosodási vizsgálatot a fideszes Völner Pál ellen. – Mert az embereknek joguk van tudni, hogy a bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés keretében eltüntetett pénzek hova kerültek: ingatlanokba, hajózási cégbe, esetleg lovardákba, vagy még mindig van valami, amit nem tudni? – zárul Barkóczi Balázs, a DK szóvivőjének videója.

Címkék: NAV, DK, Völner Pál