A Fidesz nemet mondott a pedagógusok béremelését célzó LMP-s javaslatra

A Fidesz nemet mondott a pedagógusok béremelését célzó LMP-s javaslatra

Bakos Bernadett (Forrás: Bakos Bernadett/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma a fideszes többség leszavazta a pedagógusok évi kétszeri inflációkövető béremelésére vonatkozó LMP-s javaslatot az országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén – írja Facebook-bejegyzésében Bakos Bernadett, a párt országgyűlési képviselője.

A politikus szerint ezzel „sokadjára derült ki, hogy a kormány egyáltalán nem becsüli meg a tanárokat, miközben a közoktatás az összeomlás szélére került.”

Majd felhívja a figyelmet, hogy már így is rengeteg szakember hiányzik az ágazatból, és most már ott tartunk, hogy a tanárok nem csak külföldre menekülnek a túlélésért, hanem inkább elmennek takarítónak, mert ott is jobban lehet keresni, mint pedagógusként.

„Szégyen és gyalázat, ahogy a Fidesz semmibe veszi a tanárokat! A Fidesz vasárnap Újpesten bukott meg az időközi önkormányzati választáson, hétfőn pedig az országgyűlésben emberileg és morálisan is leszerepeltek” – zárja a bejegyzést Bakos Bernadett.

Mint megírtuk, a tanárok múlt hét óta országszerte a gördülő sztrájk keretein belül tiltakoztak, de folytatódtak a polgári engedetlenségi akciók is számos iskolában. Egyre nehezebb helyzetben vannak ugyanis a magasabb bérért küzdő tanárok, amióta a sztrájktörvényt elfogadták. Ez utóbbi keretében olyan elégséges szolgáltatásokat írnak elő a tanároknak, amelyek betartása szerintük ellehetetleníti a sztrájkjukat. Ennek egyik legjobban kritizált pontja, hogy a gyermekfelügyeletet minden, sztrájkkal érintett köznevelési intézményben fent kell tartani.