A Fővárosi Törvényszék elnöke elhalasztotta az értekezletet, ahol a beosztottai kérdőre vonhatták volna

A Fővárosi Törvényszék elnöke elhalasztotta az értekezletet, ahol a beosztottai kérdőre vonhatták volna

A Fővárosi Törvényszék épülete (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tatár-Kis Péter, a Fővárosi Törvényszék elnöke a járványügyi adatokra való hivatkozással február 28-ára halasztotta a törvényszék jövő hétfőre, február 7-re tervezett összbírói értekezletét – értesült a Népszava.

Az Országos Bírói Tanács szerdán nyilatkozatban indítványozta fegyelmi eljárás kezdeményezésének megfontolását az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökénél az FT elnöke ellen, a Völner–Schadl-ügyben való érintettsége miatt. A hétfői fórumon az FT bírái pályázatokat véleményeztek volna, de információnk szerint az összbírói értekezleten bármely bírónak lehetősége van egyéb, így az FT elnökével kapcsolatos kérdéseket is feltenni. Márpedig az FT-n meglehetősen nagy visszhangot keltett, hogy Tatár-Kis Péter a sajtóban megjelent információk után elismerte, találkozott Schadl Györggyel, a végrehajtói kar azóta előzetes letartóztatásba került elnökével.

A nyomozati anyagok szerint a találkozót Senyei György OBH-elnök szervezte, s ezen Schadl arra akarta rávenni Tatár-Kis Pétert, hogy rúgja ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) egyik csoportvezető bíróját, akinek egy Schadl által eltávolítani kívánt végrehajtóról készült állásfoglalása külső kezekbe került. A nyomozati anyagok szerint Tatár-Kis azt mondta Schadlnak, hogy kirúgni ugyan nem tudja a bírót, azonban csoportvezetői megbízását visszavonhatja, és el tudja érni, hogy „ne érezze jól magát a munkahelyén”.