A II. kerület vállalja, hogy a magánterületen kivágott fákat tűzifaként hasznosítja

A II. kerület vállalja, hogy a magánterületen kivágott fákat tűzifaként hasznosítja

Őrsi Gergely (Fotó: Őrsi Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magánterületen engedéllyel kivágott fákat az önkormányzat  tűzifaként hasznosítja, ingyenesen elszállítja és ajánlja fel rászorulóknak, hogy kevesebb erdőt kelljen irtani – jelentette be közösségi oldalán Őrsi Gergely II. kerületi polgármester.

Mint elmondta, a közterületeken kivágott fákat eddig is minden esetben szárították és rászorulóknak adták. – Most azonban azt is vállaljuk, hogy ha kerületünk egyik kertjében vagy ház előtt fát kell kivágni és az alkalmas lehet tüzelőnek, akkor elszállítjuk és tároljuk, majd a szárítást követően eljuttatjuk rászoruló családoknak. Tudjuk, hogy ezzel kis segítséget tudunk nyújtani, de ezzel segíthetünk, hogy ne vágjanak ki még több fát vagy ne szeméttel fűtsenek. Ezért is hívom fel a figyelmét a többi kertvárosi résszel rendelkező kerületnek és településnek, hogy cselekedjenek hasonlóan – jelezte. 

A polgármester szerint kerületünkben kiemelten fontos, hogy megvédjék környezetüket és csökkentsék a klímaváltozás okozta károkat. – Ezért kezdeményezek egyeztetést az új, lazított fakitermelési szabályozás kapcsán a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, hogy az új szabály ne vezessen tarvágáshoz, erdőirtáshoz – közölte. 

Arról, hogy a fák kivágásának megkönnyítése milyen káros hatással lehet a természetvédelemre, itt írt a Magyar Hang a WWF és Greenpeace szakértőinek segítségével.

Címkék: II. kerület, tűzifa