A Jobbik is a DK 2019-ben egyszer már kikapó jelöltjét támogatja Győrben

A Jobbik is a DK 2019-ben egyszer már kikapó jelöltjét támogatja Győrben

Glázer Tímea (Fotó: DK)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ahogy 2019-ben, úgy most is úgy gondoljuk, hogy Glázer Tímea alkalmas erre a feladatra. Személye mögött képes egység kialakulni a változást akaró győri polgárok között. Amennyiben előválasztásra kerül a sor, a Jobbik-Konzervatívok Glázer Tímeát támogatják az ellenzék közös polgármester-jelöltjeként – jelentette be a párt helyi szervezete hétfőn. 

Mint írták, felelősséget éreznek azért, hogy a civilekkel és ellenzéki pártokkal közösen indulnak a 2024-es választáson. – Mi ott ülünk a közös tárgyalóasztalnál is minden héten annak érdekében, hogy a közös programunk összeálljon, és ennek mentén megtaláljuk a közös képviselőjelölteket és polgármesterjelöltet.Több polgármesterjelölt személye is szóba került az elmúlt hetekben, hónapokban Győrben, aki az ellenzék és a civilek közös támogatását élvezheti. Most hivatalossá vált, hogy a DK Glázer Tímeát szeretné indítani polgármesterjelöltként a választáson – írták megindokolva, miért most álltak be a politikus mögé.

A Jobbik helyi szervezetének döntése már csak azért is meglepő, mert Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök korábban arról beszélt, pártja nem indul többé együtt a DK-val.

Úgy tűnik, hiába akar előválasztást a DK

A DK hétfőn jelentette be, hogy ismét Glázert indítják. A politikus a 2019-es önkormányzati választáson egyszer már összellenzéki jelölt volt, ám akkori ellenfelét, Borkai Zsoltot annak ellenére sem tudta legyőzni, hogy nem sokkal a szavazás előtt pattant ki a politikus jachtos szexbotránya. A DK azt is jelezte, készen állunk az előválasztásra is, hogy Glázer Tímea az egész ellenzék polgármester-jelöltje legyen. – Bízunk benne, hogy a többi jelölt is felkészült az előválasztásra, hogy a választók dönthessék el, ki a legalkalmasabb jelölt – írták. 

Az ellenzéki oldalon Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje is megméretteti magát, akit az LMP és Momentum is támogat helyben. Ugyanakkor úgy tűnik, az egyesület nem lesz nyitott az előválasztásra. Pintér a Győr összefog nyilvános Facebook-csoportba arról írt a DK bejelentése után: az elmúlt hónapokban a polgármesteri indulását támogató Tiszta Szívvel a Városért Egyesület, az LMP és a Momentum világossá tette, hogy szerintünk Győrnek új ajánlatra van szüksége, „sem a várost erkölcsi válságba taszító fideszes Borkai Zsolt, sem a várost anyagi csőd szélére juttató fideszes Dézsi Csaba András nem alkalmas a város vezetésére”. – Ugyanez igaz szerintünk Glázer Tímeára: róla a győriek egyszer már ítéletet mondtak, amikor még a jachtos orgiabotrány közepén fulladozó Borkait is alkalmasabbnak találták a város vezetésére, mint őt. Ha azóta azt tapasztaltuk volna, hogy a győri DK képviselője megkettőzött erővel küzd Győrben azért, hogy működőképes alternatívát mutasson a győrieknek, akkor lehetne értelme előválasztáson megmérkőzni. Az elmúlt négy évnyi munkája alapján azt kell mondanunk azonban, hogy nem tudjuk támogatni Glázer Tímea polgármesterjelöltségét, még feltételesen sem – tette hozzá.