Jövő héten döntenek a bicskei gyermekotthon elítélt vezetőjének feltételes szabadon engedéséről

Jövő héten döntenek a bicskei gyermekotthon elítélt vezetőjének feltételes szabadon engedéséről

Képünk illusztráció (Forrás: bv.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jövő héten ül össze az illetékes törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja, hogy meghallgassa Vásárhelyi Jánost a feltételes szabadlábra bocsátása ügyében. A döntés tétje, hogy az elítéltet több mint két évvel a teljes ítélet leülése előtt feltételesen szabadlábra helyezik-e, vagy továbbra is fegyházban kell maradnia – értesült a Válasz Online.

Vásárhelyi János 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott az általa vezetett bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban. 2019-ben ítélte a Győri Ítélőtábla jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre, illetve két év három hónapot kapott kényszerítés hatósági eljárásban bűntett miatt. Az igazgató ellen az eljárás 2016-ban indult.

Mint a Válasz Online írja, mivel az elítélt már a jogerős ítélet megszületése előtt éveket töltött előzetes letartóztatásban, így büntetésének kétharmada, a hat év két hónap már letelt. A büntetés-végrehajtásnak emiatt indítványoznia kellett a bv-bíró döntését, jelezve az álláspontját, hogy támogatja-e a szabadlábra helyezést. A lapnak a törvényszék szóvivője megerősítette, hogy ezt a bv-bíró nem támogatta, a gyerekotthon volt igazgatója 2023 januárjában nem szabadulhatott, továbbra is fegyházban kellett maradnia. Közben eltelt egy év, jövő héten újabb meghallgatást tartanak, amin ismét döntenek a kérdésről.

A meghallgatásra várhatóan a fegyházban kerül sor, az eseményen a törvényszék büntetés-végrehajtási bírója, az elítélt (jogi képviselőjével), a büntetés-végrehajtás valamint az ügyészség képviselője lesz jelen. A bv-bíró a felek meghallgatása után dönt arról, hogy Vásárhelyit feltételes szabadlábra helyezik-e, vagyis kiengedik-e a börtönből, vagy továbbra is fogva tartják. A Válasz Online számításai szerint eddig nagyjából hét évet és három hónapot tölthetett rácsok mögött, tehát a meghallgatáson arról dönthetnek, kiengedik-e két év három hónappal összbüntetésének letelte előtt. 

Mint ismert, hetek óta nem ült el a botrány, amiért Novék Katalin kegyelmet adott K. Endre volt tanárnak, aki segédkezett az igazgatónak a pedofil bűncselekmények eltussolásában. 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.