A kormány egyelőre hallgat a tanárok és diákok megmozdulásairól

A kormány egyelőre hallgat a tanárok és diákok megmozdulásairól

Tiltakozók a fővárosi Szent László Gimnázium előtt 2022. október 5-én (Fotó: Magyar Hang/Dévényi István)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben a belváros egy jelentős részén élőlánccal tiltakoztak tanárok és a diákok az oktatás helyezte miatt, számos helyen pedig sztrájkolnak a pedagógusok, a kormány egyelőre hallgat.

Eddig semmit sem közölt az oktatást már felügyelő Belügyminisztérium, ahogyan Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár sem reagált még a történtekre. A Facebookon alapvetően aktív Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerdán délelőtt a hazai gáztározók töltöttségéről írt, míg Kovács Zoltán nemzetközi szóvivő a nemzeti konzultációt hirdette és a szankciók ellen szólalt fel legutóbb. Orbán Viktor miniszterelnök legutolsó, egyébként szintén szerda reggeli posztja pedig egy fotós összefoglaló arról, hogy a Magyarország és Üzbegisztán közötti gazdasági együttműködés még sohasem volt olyan intenzív, mint most.

Novák Katalin államfő hivatala adott ki hivatalos tájékoztatást, eszerint a köztársasági elnök munkalátogatásra indul szerdán Máltára. Részt vesz az Arraiolos-csoport tanácskozásán, amely a végrehajtó hatalmat nem gyakorló európai államfők rendszeres találkozója.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, szerdán reggel élőlánccal és sztrájkkal tiltakoztak országszerte az elégedetlen tanárok és a hozzájuk csatlakozó diákok, folyamatos, percről percre beszámolónkat ITT olvashatja.

Címkék: tüntetés, oktatás