A kormány szeretné, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor

A kormány szeretné, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) Pintér Sándor belügyminiszterrel (b) és Benkõ Tibor honvédelmi miniszterrel egyeztet a Karmelita kolostorban 2020. november 11-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8–10 nap múlva hoz erről döntést – ez az üzenet jelent meg szombat délután a kormány Facebook-oldalán, Orbán Viktor miniszterelnök fotójával.

Azt a kormányfő is mondta pénteki rádióinterjújában, hogy nyolc-tíz nap múlva dönt majd a kormány arról, hogy milyen szabályok lesznek karácsonykor. Arról is beszélt, hogy a kórházakban „nem lát egyelőre biztató jeleket”, ezért továbbra is tartani kell a szigorú szabályokat, így a kijárási tilalmat is. A legfrissebb adatok szerint egyébként hamarosan el fogja érni a 10 ezret a kórházban ápolt betegek száma – tette hozzá.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton beszélt arról, hogy a következő időszakban még emelkedhet a fertőzöttek és halottak száma, de remélhetőleg karácsonyig bekövetkezik a járvány tetőzése.

„Nap, mint nap újabb tízezrek kapják meg a megbetegedést. Azt gondolom, hogy nagyjából március-április környékére túl tudunk lenni ezen a járványon” – ezt már Merkely Béla mondta az ATV-nek.

Közben pedig pénteken és szombaton is csúcsot döntött az elhunytak száma, 135, majd 152 ember halálát közölték, de az új fertőzöttek száma is több mint 6000 fővel emelkedett mindkét napon.