A kormány új videójában minden bajt a „háborús inflációra” ken

A kormány új videójában minden bajt a „háborús inflációra” ken

Az élelmiszerárstopról tájékoztató tábla a fővárosi Corvin Plazában található Príma üzlet bejáratában 2022. február 1-jén. (MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány órája tette ki Magyarország Kormánya a Facebook-oldalára a jelenlegi gazdasági helyzetet magyarázó videóját – szúrta ki a Hvg.hu. Ebben egyetlen szó sem esik azokról a szakmai érvekről és közgazdasági összefüggésekről, amelyeket szakértők már hónapok óta hangoztatnak az elszabaduló infláció, a történelmi mélypontra süllyedt forint, a kormányzati pénzhiány vagy az uniós problémák kapcsán.

Miközben az infláció pénteken 11,7 százalékos növekedéssel júniusban ismét rekordot döntött, az élelmiszerek pedig több mint 22 százalékkal drágultak, a következő „gyermekien” egyszerű üzenetet küldi a kormány az embereknek a videó tanúsága szerint, amelyet szó szerint idézünk:

„Évtizedek óta először egy nagy háború zajlik Európában. Ezzel ismét megjelent a háborús infláció. A szankciók meghosszabbítják a háborút, az infláció pedig egyre nő. De Magyarország nem hagyja magát: árstoppal védekezünk az elszabaduló élelmiszerárak ellen, rezsicsökkentéssel védjük a családokat és a kisvállalkozásokat, benzinárstoppal fékezzük a növekvő üzemanyagárakat. A háború emberek életét követeli, tönkreteszi a gazdaságokat és mindannyiunkra kihat. A béke a háborús infláció egyetlen ellenszere.”