A kormánypárti képviselők nem mennek el a rendkívüli parlamenti ülésre

A kormánypárti képviselők nem mennek el a rendkívüli parlamenti ülésre

(Fotó: Parlament.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz és a KDNP nem vesz részt az Országgyűlés hétfői rendkívüli ülésén, mert „politikai blöffnek” tartja az ellenzéki pártok kezdeményezését. A Fidesz-frakció hétfőn MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a baloldal által kezdeményezett ülés csak egy politikai blöff, egy újabb eszköz arra, hogy a járvány elleni védekezést támadják.

„Ha a Gyurcsány-koalíciónak fontos lenne a sikeres járványkezelés, akkor visszahívná a parlament szakbizottságának éléről a kamuvideós Korózs Lajost, nem sértegetné az egészségügyi dolgozókat és hallatná a hangját a megbukott brüsszeli vakcinabeszerzés ügyében” – fogalmaztak. A kormánypártok szerint az ellenzéknek inkább azt kellene kivizsgálnia, hogyan fordulhatott elő, hogy a baloldal gyöngyösi polgármestere soron kívül adatta be magának és feleségének a koronavírus elleni védőoltást. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter már a Kormányinfón jelezte, hogy nem megy el az ülésre.

Az Országgyűlés hétfőn a Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd kezdeményezésére tart rendkívüli ülést a koronavírus-járvány kezelését célzó, az ellenzéki pártok szerint elégtelen kormányzati intézkedések megvitatására. Az ellenzéki pártok négy javaslat tárgyalását és ezekben három vizsgálóbizottság felállítását indítványozták.

Címkék: koronavírus