A Kutyapárt el tudja engedni azokat a körzeteket, ahol eldőlhet jövőre a választás

A Kutyapárt el tudja engedni azokat a körzeteket, ahol eldőlhet jövőre a választás

Kovács Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt a 28 egyéni körzetet, ahol feltehetően el fog dőlni a választás, szerintem el lehet engedni. Ha mégis el kell ott is indulnunk, hogy meglegyen a listaállításhoz szükséges 71 mandátum, azért még mindig mondhatjuk, hogy itt nem annyira fontos, hogy ránk szavazzanak – mondta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a Jelennek adott videóinterjúban. Ő érezné magát a legrosszabbul, ha minimálisan is tehetne róla, hogy minden így marad – tette hozzá.

Senki nem keresett, hogy vegyünk részt az előválasztáson, vagy hogy hat párt helyett hétpárti legyen az egyeztetés, de tök jó, hogy nem kerestek, mert így rájuk foghatjuk, és nem kellett elutasítanunk őket. Nem érezzük magunkat olyan közel ezekhez a pártokhoz hogy elinduljunk egy előválasztáson, aminek nyilván az a vége, hogy közös listán indulunk – mondta arról, hogy miért nem indultak az ellenzéki előválasztáson.

„Ha Márki-Zay átveszi a Fidesz retorikáját, csak kicsit máshogy, tehát hónapokig migránsozni fog, csak a letelepedési kötvényekkel, ő buzizik, csak az Orbán fiával, meg azzal, hogy mennyi a fideszesek között a meleg, ezzel rengeteg liberális szavazót el fog veszíteni. Ezeket nem örömmel hallja az ember, aki már nagyon megunta ezt az elmúlt 12 évben” – tette hozzá.

Ezt is mondta: „Én abszolút drukkolok, győzzék le a Fideszt, bármilyen is ez az ellenzék és bármilyen tagjai is vannak. Tehát ennél rosszabb nem nagyon lehet, mint ami ma van, szinte semmilyen téren. Se azon a téren, ahogy a pénzek mozognak, se azon a téren, amilyen hangulatot próbálnak csinálni az országban, se azon a téren, hogy már magánosítanak mindent, ami eddig állami volt. Tehát én abszolút amellett vagyok, hogy tök jó lenne, ha kapna egy esélyt ez az oldal.”

Kovács Gergely nemrégiben a Magyar Hangnak is interjút adott, akkor így érvelt a külön indulásuk mellett: „Magyarországon van pár százaléknyi szavazó, akik sem a Fideszre, sem erre az ellenzékre nem szeretnének voksolni. Ha mi nem indulnánk a választáson, akkor ezeknek az embereknek a nagy része otthon maradna, vagy a rendszerellenes szavazatukat akár a Mi Hazánkra adhatnák, ami lényegében a Fideszhez menne. De ha elérjük az 5 százalékot, akkor 5-6 kutyapártos bejut a parlamentbe, ami hárommal kevesebb listás fideszes képviselőt jelent.”