A miskolci és a ceglédi kórházak is kezdenek betelni, Egert is bevonják a koronavírusosok ellátásába

A miskolci és a ceglédi kórházak is kezdenek betelni, Egert is bevonják a koronavírusosok ellátásába

Egy magyar ápolónő védőfelszerelésben egy beteg pulzusát méri a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent János Kórházban (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mostanáig a Borsod, a Heves és a Nógrád megyei koronavírusos betegeket is Miskolcon látták el, de mivel betelt a kapacitás 80 százaléka, az egri Markhot Ferenc Kórházból is járványkórház lesz – írja a 444. Jelezték, először az Egri hírek számolt be arról, hamarosan járványkórházzá minősítik a helyi Markoth Ferenc kórházat, ám a lap saját forrásai is megerősítették az információt. Az Egri hírek úgy fogalmazott: az intézkedésre azért van szükség, hogy az egri intézmény az eddiginél is intenzívebben vehessen részt a koronavírussal fertőzött betegek gyógyításában.

A 444 felidézte: a miskolci kórházat szeptemberben jelölték ki elsővonalbeli ellátóhellyé, akárcsak a szekszárdit, az ajkait, a kiskunhalasit és a nyíregyházit. Utóbbi kapcsán arról írtak korábban, több forrásból megerősített információjuk szerint szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kormányhivatal elkezdte kórházi munkára rendelni a megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvosokat a nyíregyházi Jósa András kórházba, még hozzá korra való tekintet nélkül. Az ok: a nyíregyházi Jósa András oktatókórházban – ami úgynevezett „elsődleges járványügyi ellátóként” felel a megye koronavírusos betegeiért – egyszerűen nem maradt elegendő beosztható orvos az intenzív osztályokra, illetve a koronás betegek kezeléséhez.

Eközben a Napi.hu arról ír, Cegléd polgármestere szerit városukban is beteltek a kórházi kapacitások. Csáky András polgármester a Facebook-oldalán arról tájékoztatta a lakosokat, hogy információi szerint „feltöltötték a központilag erre a célra meghatározott ágyszámot”. A polgármester azt is megerősítette, hogy a dolgozók között is számos Covid-fertőzött van, továbbá az intézményből a korábban elvezényelt munkatársak is hiányoznak.

https://www.facebook.com/csaky.andras/posts/190129586020217

A koronavírus visszaszorítása érdekében Orbán Viktor miniszterelnök kedden este szigorításokat jelentett be, például éjfél és hajnali 5 között – néhány kivételtől, elsősorban a munkában igyekvőktől vagy onnan érkezőktől eltekintve – tilos lesz az utcákon tartózkodni, míg a szórakozóhelyeket bezáratják. A szigorítással kapcsolatos további részletek itt olvashatóak.