A parlamenti bizottságok viszik a prímet a héten

A parlamenti bizottságok viszik a prímet a héten

Az Országgyűlés plenáris ülése március 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napirend előtti felszólalásokkal és azonnali kérdésekkel, illetve kérdésekkel folytatja múlt héten megkezdett munkáját az Országgyűlés, a plenáris ülés hétfőn délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik – hívta fel a figyelmet az MTI.

Az InfoRádió közben összeszedte, milyen napirendi pontok várhatóak. Általános viták és szavazások nem lesznek, azonnali kérdések és kérdések azonban igen – írják, hozzátéve, hogy a napirend utáni felszólalások hagyományosan nem kapnak túl nagy figyelmet, de most terítékre kerül egy nem választókerületi, hanem országos jelentőségű téma is: a jobbikos Steinmetz Ádám például amellett érvel majd, hogy az apák több szabadnapot kaphassanak a gyermekük megszületése után.

Plenáris ülés egyébként nem lesz több a héten, a parlament bizottságai azonban dolgoznak. A rádió listája szerint ezek az események várhatóak:

• A Fenntartható fejlődés bizottsága meghallgatja a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős Süli János tárca nélküli miniszter beszámolóját.
• A Gazdasági és a Költségvetési bizottságban Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter vendégeskedik.
• Az Igazságügyi bizottságban pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetői idézik fel a 2018-as tevékenységüket.
• A Mezőgazdasági bizottságban Bognár Lajos országos főállatorvos, az Agrárminisztérium államtitkára beszél az élelmiszerbiztonság aktualitásairól, és ott veszik naprendre az állattenyésztők napjáról, illetve az erdélyi kopó nevű őshonos magyar kutyafajta megmentéséről szóló javaslatokat is.
• A Nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésen meghallgatja Bunford Zsoltot, az Információs Hivatal főigazgató-jelöltjét.
• A Nemzeti összetartozás bizottságának tagjai pedig a Bethlen Gábor Alap működéséről tájékozódnak.
• A Népjóléti bizottság pedig egyebek mellett a családon belüli erőszakról, a praxisközösségekről, a betegjogokról és a szociális dolgozók egyszeri bérkiegészítéséről szóló ellenzéki indítványokat tárgyalja meg.
• A Vállalkozásfejlesztési bizottságban több más témán kívül a közfoglalkoztatottak, a kényszervállalkozók és a távmunkában dolgozók érdekében benyújtott javaslatok kerülnek a képviselők asztalára.