A Puskás-stadionban tartottak születésnapi bulit Mészárosék

A Puskás-stadionban tartottak születésnapi bulit Mészárosék

A Puskás Ferenc Stadion (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zárt körű, zenés-táncos mulatságot tartottak a Puskás-stadionban egy Mészáros Lőrinchez köthető építőipari cég születésnapja alkalmából. Néptáncosok mellett fellépett Horváth Charlie, dübörgött az AC/DC.

Egy hazai sztár, Horváth Charlie élőben, az ausztrál rockbanda, az ausztrál AC/DC örök érvényű Thunderstruck című száma a lejátszóból dübörgött a nemzeti stadionban, ahol nagyszabású ünnepséget rendeztek.

A nagyszerű élményt meg is örökítette a buli egyik résztvevője, aki történetesen nem más, mint Schmidt Zoltán, a Mészáros Lőrinc gyermekeinek érdekeltségébe tartozó Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, illetve az egyik leghallgatottabb magyar rádiós csatorna, a Rádió 1 újdonsült tulajdonosa.

Charlie a ZÁÉV Zrt. 70 születésnapi buliján a Puskás Ferenc Stadionban 2019. december 14-én (Fotó: Schmidt Zoltán Facebook-oldala)

A bulira egészen pontosan a ZÁÉV Zrt. 70. születésnapja alkalmából került sor, és a Puskás-stadionban a képek tanúsága szerint csak az ünneplők tartózkodtak. A zenés-táncos mulatságon Charlie-n kívül néptáncosok és népzenészek is felléptek, a résztvevők pedig karácsonyi sapkákban pózoltak.

Cikkünk korábbi változatában itt osztottuk meg a szintén Schmidt Zoltán által az eseményről a Facebookra feltöltött, az üres stadiont zenei aláfestéssel mutató rövid videót, ám időközben azt Schmidt Zoltán törölte a Facebook-profiloldaláról. Sebaj, korábban gondosan lementettük, és most feltöltöttük lapunk You Tube-csatornájára:

A ZÁÉV Zrt. szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt került Mészáros Lőrinc céghálójához. A felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. tavaly január 21-én jelentette be, hogy egyedüli, közvetlen irányítást szerez a Pannon Speed Pro Vagyonkezelő Zrt. felett. A Pannon Speed a tulajdonosa a zalaegerszegi székhelyű, az állami és önkormányzati közbeszerzéseket sorra nyerő ZÁÉV Építőipari Zrt.-nek, valamint a szintén építőipari tevékenységet végző leányvállalatainak is. A Talentis Group Zrt. négytagú igazgatóságában egyébként Mészáros Lőrinc három gyereke ül.

A ZÁÉV Zrt. egyik legnagyobb beruházása éppen az új Puskás Ferenc Stadion felépítése volt, amelyet 2017-ben nyert el a Magyar Építő Zrt.-vel konzorciumban. Hogy a pénz legkisebb része sem került arra érdemtelen kezekbe, azt jól jelzi, hogy a Magyar Építő Zrt. a milliárdos Paár Attila érdekeltségébe tartozik.

Hogy mekkorát kaszált a ZÁÉV tavalyi bekebelezésével Mészáros? A cég 71,9 milliárd forintos árbevételt ért el csak a 2018-as esztendőben. Az állami megrendelésekben bővelkedő építőipari óráscég tavalyelőtt 35 milliárdot zsebelt be, vagyis bevétele több mint a duplájára nőtt éves viszonylatban.

Az új Puskás-stadion felépítése pedig – a Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. korábbi közleménye szerint – ­nettó 150 milliárd forintba került. A tájékoztatóban az állt, hogy a nyertes konzorcium ajánlata tartalmazza az építés költségét, a három hónapon keresztül történő üzemeltetést és a nyitórendezvény költségeit.

„Mészáros Lőrincék kizsigerelték a saját cégüket" | Magyar Hang

Vagyis, ha jó értelmezzük, akkor még jelenleg is az építtető konzorcium üzemelteti a nemzeti stadiont, amibe nyilván az is belefér, hogy szülinapi bulit tartanak benne maguknak.

Schmidt Zoltán egyébként épp a napokban került be a hírekbe (és bizony úgy sejtjük, nem utoljára). A Media1 hírportál írta meg elsőként, hogy információi szerint Schmidt Zoltán mányi lakos, Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos egyik bizalmi embere lett a tulajdonosa a Radio Holding Kft.-nek, és ezzel az egyik legnépszerűbb hazai rádiós csatornának. Az ezt igazoló adatokat azóta már a céges adatbázis is tartalmazza.

A Radió Holding Kft.-ről azt érdemes tudni, hogy nemrég szerezte meg az egykoron Andy Vajna érdekeltségében lévő, Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-t az AV Investmentstől, a tavaly elhunyt kormánybiztos vagyonkezelő cégétől. Ezen az adón megy a leghallgatottabb rádióműsor, Sebestyén Balázsék reggeli produkciója is.

Újabb cikkünk a témában:

A Momentum Mészárosék szülinapi bulija után nyomoz | Magyar Hang

A Felcsúttal szomszédos Bicske momentumos önkormányzati képviselője, Molnár Dániel délelőtti cikkünk nyomán közérdekűadat-igényléssel fordult a Puskás stadion üzemeltetőjéhez. Amint azt reggel a Magyar Hang megírta, zárt körű, zenés-táncos mulatságot tartottak decemberben a Puskás Stadionban egy Mészáros Lőrinchez köthető építőipari cég születésnapja alkalmából. Néptáncosok mellett fellépett Horváth Charlie, és dübörgött az AC/DC.