„A száguldás nem alapjog!” – Új traffibox áll szolgálatba a II. kerületben

„A száguldás nem alapjog!” – Új traffibox áll szolgálatba a II. kerületben

Üzembe helyezték a Nagykovácsi úti sebességmérőt a II. kerületben, 2023. július 13-án. (Fotó: Őrsi Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hét új sebességmérő helyszín áll szolgálatba a II. kerületben, melyek közül üzembe helyeztük az elsőt, a Nagykovácsi úti sebességmérőt – jelentette be Őrsi Gergely, II. kerületi polgármester csütörtökön, a Facebookon. 

A polgármester bejegyzésében felidézte, hogy a kormányinfóig terjedő vita bontakozott ki a főváros és a kormány között négy traffipax telepítése kapcsán. Az elmúlt időszakban ugyanis sajnálatosan sok olyan baleset történt – így a Harminckettesek terénél lévő villamosmegállóban és az Árpád hídon –, melyben teljesen vétlen közlekedők vagy éppen megállóban várakozók vesztették életüket. Őrsiéknek az a meggyőződésük, hogy az egymásra mutogatás gyakoriságát és a bürokráciát is érdemes csökkenteni, amikor baleset-megelőzésről van szó. Ők most meg is tették az első lépést a Nagykovácsi úti traffibox kihelyezésével.  

– Forgalomszámlálási adatok alapján közel 6000 jármű érkezik be naponta ezen az útvonalon a városba, ráadásul a számlálás idején a 40-es táblánál mértünk 104 km/h-s sebességet is, így minden tekintetben indokolt sebességmérő telepítése – írta a polgármester. Arra is kitért, hogy az önkormányzat hozzájárul majd a B kategóriás jogosítvány megszerzéséhez, amennyiben önként – jelentkezéses alapon – megtekintenek egy baleset-megelőzésről szóló dokumentumfilmet, és részt vesznek plusz elsősegélynyújtó tanfolyamon. Emellett a II. kerületi rendőrséggel együttműködve szolgálatba lép egy új „pofátlanító” autó, mellyel a kirívó, veszélyes szabálytalanságok felderítését segítik. 

Őrsi végül megköszönte a rendőrség segítségét a traffiboxok telepítéséhez, ami a hét helyszínen közel 60 millió forintjába kerül az önkormányzatnak.

Címkék: Őrsi Gergely