A szegedi klinikán fekvő betegek állapota jóval rosszabb, mint a korábbi hullámok idején

A szegedi klinikán fekvő betegek állapota jóval rosszabb, mint a korábbi hullámok idején

Betegek várakoznak a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar (SZTE ÁOK) Onkoterápiás Klinikája betegvárójában 2013. január 11-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szegedi klinikán fekvő betegek általános állapota jóval rosszabb, mint a korábbi hullámok idején, és az intenzív ellátást igénylők aránya is jóval nagyobb – ezt írta a Szeged.hu birtokába került levelében Balogh Dénes, a klinika ápolási igazgatója hétfőn a szegedi egészségügyi szakdolgozóknak a jelenlegi vírushelyzetről.

Mint írta, Csongrád-Csanád megye a leginkább érintett, noha Szegeden és Hódmezővásárhelyen még „nem robbant be” a be a járvány, a Klinikai Központban már 246 covidos beteget gyógykezelnek. Hozzátette: a 246-os szám magasabb a második járványhullám csúcsánál és közelíti a harmadik hullám 300 körüli csúcsát a szegedi klinikán. A jelenlegi hullám csúcsa december közepére vagy második felére várható szerinte. 

Eddig a megye összes covidos betegét a klinikai központnak kellett ellátnia, ez a héten módosul: a megye összes súlyos állapotú betegét a klinikai központnak kell ellátnia, míg az enyhébb esetek ellátásába bevonták a megye többi kórházát – írta. A levélből az is kiderül, hogy felmerült annak lehetősége, hogy újra szükség lehet a kiskunhalasi járványkórház megnyitására, amit a szegedi klinika mindenképpen szeretne elkerülni, mert vélhetően többnyire szegedi dolgozókat vezényelnének oda, ami tovább nehezítené a helyzetet. A klinika ápolási igazgatójának belső levelében az is olvasható, hogy néhány napon belül további 140–150 szakdolgozót kell bevonni a koronavírusos betegek ellátásába.  

Címkék: kórház, koronavírus