Első fokon elítélték a vírusszkeptikus Gődényt

Első fokon elítélték a vírusszkeptikus Gődényt

Gődény György YouTube-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A múlt pénteken tárgyalás nélkül született határozat szerint a vírusszkeptikus gyógyszerészt rémhírterjesztés miatt egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott – tudta meg a Mandiner Szilágyi Lászlótól, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

Gődény Györgyöt a Nyíregyházi Járási Ügyészség különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntettével vádolta meg még június végén. Tavaly novemberben ugyanis a gyógyszerész „A választás szabadsága” címmel az interneten megjelent írásában értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte. A kötelező szájmaszk-viselésről pedig azt állította, hogy az ártalmas az egészségre és nem tölti be védelmi szerepét.

A döntés egyelőre nem jogerős, a vádlott fellebbezhet, és kérheti tárgyalás megtartását. A vádhatóság megfelelőnek tartja a büntetést.