Akkugyár: nem fértek be Nyíregyházán az emberek a közmeghallgatásra

Akkugyár: nem fértek be Nyíregyházán az emberek a közmeghallgatásra

Forrás: Facebook/Bakos Bernadett

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem számoltak a szervezők ennyi résztvevővel, így nem is fért be mindenki Nyíregyházán a tervezett akkumulátorgyár miatti közmeghallgatásra – derült ki a Hvg.hu cikkéből. Végül az érkezettek kevesebb mint a fele, körülbelül 120 ember jutott be a január 31-ei eseményre. Voltak olyanok is Bakos Bernadett parlamenti képviselő Facebook-videója szerint, akik hosszú percekre beszorultak két fotocellás ajtó közé. A kormányhivatal az LMP-s politikus szerint nem számított ennyi érkezőre. Pedig látható volt Debrecenben is, hogy a téma jelentős számú érdeklődőt vonz.

A rendőröktől azt az ígéretet kapták, hogy tartanak majd egy újabb közmeghallgatást – mondta el Bakos Bernadett a lap érdeklődésére. Elsőre egyébként tőle, illetve más országgyűlési képviselőktől is megtagadták a belépést, de végül egy hátsó ajtón bejutottak. A teremben már arról beszéltek nekik, hogy nem lesz újabb meghallgatás.

A Hvg.hu hozzátette, hogy bár a debrecenihez hasonlóan itt is felfokozott hangulat uralkodott, de érdemi válaszokat nemigen adott a beruházó által megbízott tervezőiroda, valamint a környezetvédelmi hatóság részéről megjelent képviselők. Többen érdeklődtek a tervezett gyár talaj- és vízszennyezésének mértékéről, továbbá a katasztrófavédelmi szempontokról. Mások arra voltak kíváncsiak, hogy a tervbe vett akkumulátor takarótartólemez-gyár után épülhetnek-e újabb akkumulátorok gyártásával, szétszerelésével és újrahasznosításával foglalkozó üzemek. Erre azt válaszolták, hogy a dolog nem képezi a mostani fórum témáját.