Alaptalannak találták H. Zoltán divattervező fellebbezését

Alaptalannak találták H. Zoltán divattervező fellebbezését

Kokain. A kép csak illusztráció! (Fotó: Colin Davis/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Február 23-áig meghosszabbították H. Zoltán divattervező letartóztatását – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék szóvivője a 24.hu-t. Szabó József közlése szerint a bíróság helybenhagyta az elsőfokú végzést, és szökés, elrejtőzés, továbbá bizonyítékok megsemmisítésének a veszélye miatt nem engedélyezte a szabadlábra helyezést.

H. Zoltánt október 21-én fogták el egy másik férfival együtt, a gyanú drogkereskedelem volt. Az esetről lapunk számolt be elsőként. Az egyik előállítottnál nagyjából 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port találtak, a másiknál nagyjából 85 gramm növényi törmeléket és egy gramm port.

A divattervező tagadta a kihallgatáson a kábítószerrel való kereskedést, később pedig nem tett vallomást. A drogkereskedelem büntetési tétele ennél a mennyiségnél kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.