Nem hosszabbítják már meg az árstopot?

Nem hosszabbítják már meg az árstopot?

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. január 13-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Április 30-ig marad az élelmiszerárstop, korábban biztosan nem fogják kivezetni a hatósági árakat – erről beszélt Gulyás Gergely az ATV kérdésére a csütörtöki kormányinfón. Néhány héttel a határidő előtt döntenek arról, hogy meghosszabbítják-e az élelmiszerárstopot, azt fogják mérlegelni, hogy nem okoz-e ellátási problémákat.

Szóba került a jegybanki elemzés, mely szerint az ársapkák emelték az élelmiszerárakat – ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem kommentálta, de elmondta, hogy szerinte azok számára nagy segítség az árstop, akik főleg alapvető élelmiszereket vásárolnak, így az inflációs hatástól függetlenül biztosan van pozitív hatása az intézkedésnek. 

Mint megírtuk, Nagy István agrárminiszter csütörtöki interjújában is lényegében megerősítette, hogy hamarosan túl lehetünk az inflációs csúcson, így április 30-tól ki lehet vezetni az ársapkákat úgy, hogy ezzel ne nőjön érdemben a lakosság terhe.  

A kormányinfón elhangzottakról ITT olvashat részletesebben.